Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα επισκέφθηκαν σήμερα (24/12) ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με τη συνοδεία του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών, πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής και του γενικού διευθυντή της «Αποστολής», Κωνσταντίνου Δήμτσα, προκειμένου να ευχηθούν ενόψει των Χριστουγέννων και να μοιράσουν παιχνίδια στα παιδιά.Μάλιστα, ο Επίσκοπος Θεσπιών τέλεσε δέηση υπέρ υγείας των παιδιών.

Επί της υποδοχής τους στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ο διοικητής του νοσοκομείου, γιατροί, διοικητικό προσωπικό, γονείς και παιδιά.

«Υποκλινόμαστε στη βαθιά σας ευαισθησία και στο έργο που επιτελείτε για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας», τόνισε η κ. Βαρδινογιάννη και πρόσθεσε ότι «Αισθανόμαστε ευγνώμονες για τη συμπαράσταση σας». Παράλληλα, έκανε αναφορά στη συνεργασία με την Εκκλησία στον τομέα εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη, συνεχάρη τόσο την ίδια όσο και τους συνεργάτες της για το σημαντικό έργο που επιτελείται στο νοσοκομείο και ευχήθηκε σε όλους Υγεία και Καλά Χριστούγεννα. Τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή θα είναι αρωγός στο έργο του Συλλόγου Ελπίδα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εθελοντική προσφορά μυελού των οστών. Κατόπιν, συνομίλησε με το προσωπικό, τους γονείς και τα παιδιά, και στόλισε και με τη δική του ευχή το χριστουγεννιάτικο «Δένδρο των ευχών» που δεσπόζει στην είσοδο του νοσοκομείου.

Η ιστορία της «Ελπίδας» ξεκινά το 1990. Η αγάπη των μελών της για τα παιδιά και η διαπίστωση πως έλειπαν από την Ελλάδα τα μέσα για τη θεραπεία των παιδιών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες της ίδρυσης του Συλλόγου.

Το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα, η Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα, εγκαινιάστηκε στις 14 Οκτωβρίου 2010 από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ενώ τον αγιασμό του κτιριακού συγκροτήματος τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης