Δωρεάν διανομή τροφίμων από τον Δήμο Ηρακλείου

Δωρεάν διανομή τροφίμων από τον Δήμο Ηρακλείου
Στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ξεκίνησε σήμερα από τον Δήμο Ηρακλείου και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η διανομή 12 τόνων τροφίμων (μακαρόνια, ρύζι, φέτα, λάδι κ.ά.) σε 570 οικογένειες (1.123 δημότες) ορεινών περιοχών που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και κονδύλια του δήμου πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων από σούπερ μάρκετ σε άλλες 1.700 οικογένειες που έχουν ήδη καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι οικογένειες αυτές θα μπορούν από σήμερα με ειδικά κουπόνια να προμηθεύονται από συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ τσάντα με γάλα, αλεύρι, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια και ζάχαρη.

Οι οικογένειες που στηρίζονται από τα εν λόγω προγράμματα ανέρχονται σε 2.420, με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη να δηλώνει ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε την επόμενη περίοδο ο αριθμός των δικαιούχων να αυξηθεί ακόμα περισσότερο και να υποστηριχθούν περισσότεροι συνάνθρωποί μας αυτήν τη δύσκολη περίοδο».

Η διανομή των τροφίμων ξεκίνησε σήμερα από τον Άγιο Σύλλα και τον Προφήτη Ηλία, ενώ ο δήμαρχος που βρέθηκε στις αποθήκες απ' όπου άρχισε η διανομή τόνισε ότι «η δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης θα είναι δίπλα στις φτωχές οικογένειες ιδιαίτερα των ορεινών αγροτικών περιοχών του Δήμου Ηρακλείου».

Το πρόγραμμα της διανομής:

Άγιο Σύλλα, Προφήτη Ηλία,Βασιλειές (Τέμενος) 27-12-2012
Γοργολαίνι, Σταυράκια 28-12-2012
Δαφνές, Παλιανή 29-12-2012.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 15:58