Υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση για την παροχή δωρεάν ρεύματος κατά τις ημέρες που παρατηρείται αιθαλομίχλη, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας σε ΣΚΑΪ και ΑΝΤ1, γνωστοποίησε πως η απόφαση των υπουργών Υγεία και Περιβάλλοντος βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο και είναι θέμα ωρών να τεθεί σε ισχύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι η απόφαση για παροχή δωρεάν ρεύματος για τις ημέρες που οι συνθήκες ευνοούν τη συγκέντρωση αιωρούμενων μικροσωματιδίων αφορά τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Οι πολίτες αυτοί θα έχουν δωρεάν ρεύμα για τις διπλάσιες ημέρες για τις οποίες υπάρχει ανακοίνωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αν για παράδειγμα,το υπουργείο Περιβάλλοντος εκδώσει ανακοίνωση τέσσερις ημέρες το μήνα, με την οποία προειδοποιεί ότι οι συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία νέφους αιθαλομίχλης και ζητά τον περιορισμό της χρήσης τζακιών, από το λογαριασμό των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου θα αφαιρείται το ποσό της κατανάλωσης ρεύματος για οκτώ ημέρες, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γεωργιάδης δεν αναφέρθηκε στο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης πάνω από το οποίο θα παρέχεται το δωρεάν ρεύμα.

Οι πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα ανέφεραν ότι το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται όταν η ρύπανση φθάνει σε επίπεδα «κόκκινου συναγερμού», δηλαδή όταν η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων φθάνει τα 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Το όριο του «κόκκινου συναγερμού» πάντως δεν ξεπεράστηκε ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο, ούτε το προηγούμενο, καθώς οι μετρήσεις στην Αττική κατέγραψαν κάτα μέσο όρο 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας είχε απευθύνει την Κυριακή στους πολίτες σύσταση για προσοχή και περιορισμό της έντονης σωματικής δραστηριότητας, με βάση την εξέλιξη των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα υπουργεία Υγείας και ΠΕΚΑ είχαν συστήσει σε κοινή τους ανακοίνωση περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών, για το Σάββατο και την Κυριακή, λόγω συνθηκών που ευνοούν τη συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Διαβάστε επίσης Η αιθαλομίχλη πνίγει την Αττική, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 20:07

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης