Δωρεάν τετράδια θα λάβουν χιλιάδες μαθητές σε νησιά, περιοχές της Αθήνας και της δυτικής Μακεδονίας με υψηλή ανεργία και όσοι φοιτούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών.

Πρόκειται για πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Εθνικού Τυπογραφείου, το οποίο χρησιμοποίησε δικό του χαρτί και τις εγκαταστάσεις του, για την εκτύπωση της γραφικής ύλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα διανεμηθούν συνολικά 68.873 τετράδια 50 φύλλων, διαφόρων γραμμογραφήσεων, στα σχολεία, άλλα 1.000 στην Κιβωτό του Κόσμου και επιπλέον 300 στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης.

Περί τα 12.470 θα μοιραστούν σε δημοτικά σχολεία 25 νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, 4.410 στα δημοτικά σχολεία του Περάματος, 3.252 στη Δραπετσώνα, 3012 στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, 1.926 θα λάβουν μαθητές έξι δημοτικών σχολείων της Αθήνας, 40.000 θα διατεθούν στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και 2.500 σε φυλακισμένους σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βερναρδάκης, σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι στόχος του υπουργείου και του Εθνικού Τυπογραφείου, είναι ανάλογες κινήσεις κοινωνικού σκοπού να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος ωφελουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης