«Η πολιτική παρουσία δεν μετριέται με όρους τηλεθέασης ή εφήμερης δημοσιότητας» τόνισε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα για το γεγονός ότι αν και στέλεχος πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στην προεκλογική εκστρατεία.

«Το γεγονός ότι δεν επιλέγω τη συμμετοχή σε κάποια τηλεοπτικά στούντιο δεν συνεπάγεται αδιαφορία ή απόσυρση. Ούτε βέβαια η δουλειά που κάνουμε στην Περιφέρεια σηματοδοτεί κάποιου είδους αναχωρητισμό. Αντιθέτως σηματοδοτεί μια διαφορετική πολιτική στάση, μια στάση ευθύνης με την παραγωγή καθημερινά έργου. Και αναφέρομαι στα έργα υποδομής, την υλοποίηση προγραμμάτων σχετικά με το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας, τη στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη νεανική επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς. Γιατί οι πολίτες δεν μας εξέλεξαν για… καλλιστεία δημοσιότητας με έπαθλο τη μεγαλύτερη αυτοπροβολή. Μας εκλέγουν για να προσφέρουμε συγκεκριμένο έργο στην κοινωνία» σημείωσε η κα Δούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν τήρησε τις προγραμματικές της δηλώσεις, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση, μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, κατάφερε αρκετά. Πήρε μέτρα κοινωνικής ευαισθησίας και ανακούφισης των ασθενέστερων.

Παράλληλα έβαλε και τις βάσεις για μελλοντικές πολιτικές, με στόχο αυτές να ελαφρύνουν το βαρύ φορτίο που συνεπάγεται για τους πολίτες, η συμφωνία της 12ης Ιουλίου. Από κει και πέρα το ζητούμενο παραμένει: η αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών της χώρας, ακριβώς αυτών που την έφεραν στη δίνη της κρίσης. Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργήθηκε μεν χθες, πρέπει όμως να αντιμετωπιστεί άμεσα, με την προώθηση όλων εκείνων των πολιτικών που θα δημιουργήσουν νέα προοπτική για τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης