Την ανάγκη «χειραφέτησης ανδρών και γυναικών από τα στερεότυπα της ευκολίας» υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε ομιλία της στην Ολομέλεια του Δικτύου «Ελένη Σκούρα», του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας.

«Οι γυναίκες έχουν τη θέση τους στο δημόσιο βίο, θέση που δεν είναι ούτε ανέφελη, ούτε στο απυρόβλητο, ούτε καν δεδομένη» τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να είμαστε δίκαιες ωστόσο, θα πρέπει να πούμε ότι εμείς οι γυναίκες πολιτικοί, δεν είμαστε στη χειρότερη των θέσεων σε σχέση με τις υπόλοιπες γυναίκες, γιατί έχουμε βήμα να απαντήσουμε και να ακουστούν τα επιχειρήματά μας. Μια δυνατότητα που δεν την έχουν ούτε οι μητέρες των μονογονεϊκών οικογενειών, ούτε οι άνεργες – όλες εκείνες δηλαδή, που υφίστανται έναν διπλό αποκλεισμό. Από “ποσοτικής” πλευράς λοιπόν, μπορούμε να διαπιστώσουμε μια σαφή βελτίωση του αριθμού των γυναικών που ασχολούνται με τα κοινά στη χώρα μας. Κάτι που οφείλεται κυρίως στις νομικές ρυθμίσεις».

Παράλληλα, η κα Δούρου έκανε αναφορά στην «καλή φίλη και ξεχωριστή γυναίκα, που έφυγε πρόωρα πέρσι το καλοκαίρι, την Σούλα Παναρέτου, η οποία δεν παρέλειπε να θέτει στις δημόσιες παρεμβάσεις της, το ευρύτερο πλαίσιο εντός του οποίου εντάσσεται σήμερα η παρουσία των γυναικών στον πολιτικό βίο. Το πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης, που πλήττει τα δικαιώματα και διευρύνει τις ανισότητες».

«Σήμερα έχουμε μπροστά μας τον αγώνα της χειραφέτησης ανδρών και γυναικών από τα στερεότυπα της ευκολίας. Είναι ο οικουμενικός αγώνας για την αξιοπρέπεια των πολιτών. Είναι ο αγώνας του σήμερα για το αύριο» κατέληξε η Περιφερειάρχης Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης