Την ίδια αμυντική στάση αναμένεται να κρατήσει η αστυνομία κατά την διάρκεια της αυριανής συγκέντρωσης στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.  Αυτό αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό τον Αρχηγό της αστυνομίας και επιτελείς της ΓΑΔΑ και ήταν σε εξέλιξη μέχρι αργά το μεσημέρι στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την αυριανή συγκέντρωση αποφασίστηκε να διατεθεί ο ίδιος αριθμός αστυνομικών, περίπου 2.000, όπως έγινε και για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος της αστυνομίας είναι να διαφυλαχτεί το Κοινοβούλιο και να προσέλθουν οι βουλευτές στο κτήριο χωρίς προβλήματα» έλεγε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι παραταγμένες στα σκαλιά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη αλλά οι δυνάμεις θα είναι αυξημένες. «Το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει προγραμματιστεί κάποια αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια ή σε άλλο σημείο του κέντρου, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερες διμοιρίες στο σημείο» έλεγε ο ίδιος αξιωματικός.

Φραγμοί με λεωφορεία θα υπάρχουν στη Βασιλίσσης Σοφίας και ενδεχομένως και στο ύψος της Ηρώδου Αττικού με δεδομένο ότι το απόγευμα έχει προγραμματίσει συγκέντρωση και το ΚΚΕ στο Πάρκο Ελευθερίας και δεν έχει γίνει γνωστό αν τα μέλη του θα θελήσουν να πλησιάσουν στο Κοινοβούλιο. Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα κλείσει γύρω στις 3 το μεσημέρι ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν ανοιχτοί ώστε να μπορέσουν οι διαδηλωτές να φτάσουν στο Σύνταγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης