Σε κλοιό αστυνομικών, πρακτόρων του FBI, ελευθέρων σκοπευτών θα βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο διεξαγωγής της 83ης Διεθνούς Έκθεσης, για την οποία θα εφαρμοστούν αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας.

Εφέτος, χρονιά κατά την οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, προβλέπεται η παρουσία πρακτόρων του FBI, που έχουν ήδη βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τον συνολικό σχεδιασμό. Σημειώνεται πως την αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εμπορίου Γουίλμπορ Ρος.

Εκπρόσωποι του FBI, οι οποίοι έχουν ήδη εκπαιδευτεί επαρκώς για τη ΔΕΘ, είχαν πρόσβαση σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στο μεταξύ, καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης «USS Mount Whitney», θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


Τα μέτρα ασφαλείας σε αριθμούς

Εκ μέρους της αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι περίπου 5.500 αστυνομικοί θα διενεργούν συνεχείς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ. Επί της ουσίας θα βρίσκεται σε επιφυλακή όλη η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από περίπου 4.200 άτομα, και περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί από Αθήνα κι άλλες περιοχές.

Επίσης, στο έργο της περιφρούρησης και της ασφάλειας θα συμμετέχουν 67 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ (ελαφρά και σκληρά ΜΑΤ), πράκτορες του FBI, ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα, ακόμη και drones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυστηρά θα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί οι ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε πολλά σημεία θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ευρεία σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ. ελήφθη η απόφαση τα μέτρα να είναι τέτοια, ώστε να προλαμβάνονται ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αναλυτικά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης