Δραματική αύξηση των κρουσμάτων επαιτείας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, 16:19
Δραματική αύξηση των κρουσμάτων επαιτείας
Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ότι συνολικά δέκα ανήλικοι αλλοδαποί ηλικίας 9 έως 17 ετών (εννέα αγόρια – ένα κορίτσι) επαιτούσαν.

Συγκεκριμένα, οι ανήλικοι καθάριζαν υαλοπίνακες διερχόμενων αυτοκινήτων λαμβάνοντας χρήματα από τους οδηγούς τους.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν εννέα γονείς – κηδεμόνες των ανήλικων (τέσσερις άνδρες – πέντε γυναίκες) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «Επαιτείας» και της «Έκθεσης». Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διατηρούσαν υπό την επιμέλειά τους άλλους οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 8 μηνών έως 17 ετών.

Οι ανήλικοι τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη, ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενοι από αστυνομικό προσωπικό και με τη συνδρομή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οδηγήθηκαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα για ιατρικό έλεγχο και περαιτέρω παροχή φροντίδας. Μετά το πέρας των εξετάσεων οι ανήλικοι θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες αρωγής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, 16:25