Έκρυθμη είναι η κατάσταση στο Πόρτο Χέλι, όπως καταγγέλλει στο zougla.gr ο Βασίλης Καρδιασμένος, πρώην δήμαρχος Σπετσών, εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοϊού αναφορικά με τη δομή φιλοξενίας μεταναστών όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού και έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, στην περιοχή δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και οι περιορισμοί, που θα έπρεπε να είναι σε ισχύ, παραβιάζονται σε καθημερινή βάση και ο κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει έξω. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καρδιασμένος ανέφερε μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πως στο Πόρτο Χέλι τα μέτρα προστασίας καταπατούνται συνεχώς, καθώς οι μετανάστες που διαμένουν στη δομή και είναι σε καθεστώς καραντίνας εξαιτίας του κορωνοϊού, παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα και κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεξέλεγκτα στους δρόμους, μεταβαίνοντας μάλιστα και σε κοντινές περιοχές και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος διασποράς του Covid-19. Οι διαμένοντες, καταγγέλλει ο κ. Καρδιασμένος, κυκλοφορούν στο Πόρτο Χέλι και στο Κρανίδι για ψώνια, χωρίς καμία επιτήρηση.

Ο πρώην δήμαρχος αναφέρει επίσης ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν επαρκούν για τη διαχείριση μιας τέτοιας κρίσης, αφού είναι πολύ περιορισμένες αριθμητικά, ενώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Καρδιασμένος, οι διαμένοντες στη δομή είναι περίπου 500.

Ο κ. Καρδιασμένος είπε στο zougla.gr πως η κατάσταση αυτή έπρεπε να έχει λήξει αμέσως και να μην παρατείνεται, καθώς η ελάχιστη αστυνομική δύναμη δεν μπορεί να τη θέσει υπό έλεγχο. «Έπρεπε να έχει λήξει αμέσως», λέει ο ίδιος, και προσθέτει πως θα έπρεπε οι εν λόγω άνθρωποι να είχαν μεταφερθεί σε καταλληλότερες δομές ήδη. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο κ. Καρδιασμένος καταγγέλλει πως η συγκεκριμένη δομή αποτελεί εστία υγειονομικής κρίσης και μολύνσεως, καθώς δεν λειτουργεί το σύστημα διαχείρισης αποβλήτων και μολύνονται οι παραλίες και η ευρύτερη περιοχή, επηρεάζοντας έτσι και τις γύρω τοποθεσίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν έχει υπάρξει σχετικός έλεγχος για τα απόβλητα.

Υπενθυμίζεται πως, επειδή βρέθηκαν κρούσματα του κορωνοϊού στους διαμένοντες στη δομή φιλοξενίας, πριν από λίγες ημέρες, την Τρίτη 26 Μαΐου, τα υπουργεία Μετανάστευσης & Ασύλου, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας προχώρησαν σε αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας των διαμενόντων για χρονικό διάστημα 15 ημερών. Επίσης, η εν λόγω δομή έχει απασχολήσει αρκετά την επικαιρότητα, καθώς στο σημείο είχαν εντοπιστεί πριν από έναν περίπου μήνα 153 περιπτώσεις της ασθένειας.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Βασίλης Καρδιασμένος στο zougla.gr:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης