Δραματικές διαστάσεις παίρνει η κατάσταση στον Κάλαμο, όπου η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη με κατεύθυνση το Μικροχώρι, τον Βαρνάβα και το Καπανδρίτι.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ που προωθούν τη φωτιά προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ νωρίτερα οι φλόγες είχαν φτάσει σχεδόν στην παραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Ωρωπού έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση νωρίτερα, καλώντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκολυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στην ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, αναφέρεται:

«Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα κάνει έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Απο πλευράς Πυροσβεστικής, όπως είπε η εκπρόσωπος Σταυρούλα Μαλλίρη, δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση εκκένωσης της περιοχής, αλλά οι οδηγίες προς όλους είναι να παραμείνουν σε απόσταση, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στην Περαλά και στους κόμβους γύρω απο την πυρκαγιά για να κατευθύνουν όσους κινούνται στην περιοχή.

Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, ενώ αναμένεται το πρώτο φως της μέρας για να ριχτούν στην μάχη τα εναέρια μέσα, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πύρινης λάιλαπας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης