Δράση εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το ζήτημα της αναπηρίας σε σχολεία στο Ρέθυμνο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 17:05
Δράση εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το ζήτημα της αναπηρίας σε σχολεία στο Ρέθυμνο

Δράση εκπαίδευσης, ενημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης των μαθητών στα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, σχετικά με το ζήτημα της αναπηρίας, διοργάνωσε το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Μέσα από σειρά παράλληλων δράσεων βιωματικού χαρακτήρα στις οποίες συμμετείχαν 250 μαθητές και 26 εκπαιδευτικοί, έγινε αναλυτική παρουσίαση του φαινομένου αυτού, ενώ επιχειρήθηκε η ευαισθητοποίηση, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και ο προβληματισμός των παιδιών που συμμετείχαν.

Στη δράση η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου συμμετείχαν τμήματα σχολικών μονάδων από την πόλη και την ενδοχώρα του Ρεθύμνου, καθώς και ο Μανώλης Στεφανουδάκης, παραολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής στο ακόντιο και ο Γιώργος Διαλεκτάκης, αθλητής ΑμεΑ, για την ενημέρωση των μαθητών και καθηγητών τους. Ο Γιώργος Φραγκιαδάκης διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και η ομάδα του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ., ευχαρίστησαν τους αθλητές για την υποστήριξη της δράσης καθώς και τους χορηγούς που δώρισαν κάποια είδη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 17:05