Δράσεις του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 14:24
Δράσεις του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού

Στη λήψη μέτρων για τη «θωράκιση» του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, των ηλικιωμένων, αλλά και του προσωπικού από την πανδημία του κορωνοϊού, έχει προχωρήσει το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Φραγκιαδάκης, «τόσο η διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου όσο και η δημοτική αρχή, με ιδιαίτερο σεβασμό απέναντι στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα, είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία ό,τι προκύψει για να μη δημιουργείται πανικός με λανθασμένες πληροφορίες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή που έγινε η γνωστοποίηση των έκτακτων μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού λήφθηκε η απόφαση να απαγορευτεί το επισκεπτήριο για τους συγγενείς, προκειμένου να προστατευτούν και οι ίδιοι αλλά και οι ηλικιωμένοι. Άμεσα ενισχύθηκε με προσωπικό το Δημοτικό Γηροκομείο και τον τελευταίο μήνα έχουν προσληφθεί 10 νοσηλευτές με συμβάσεις, οι οποίες είναι έως και 4 μήνες.

Επίσης, το Ίδρυμα έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό από δομές που έκλεισαν, όπως τα ΚΑΠΗ και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε αντικείμενο συναφές με αυτό που είχαν στις δομές που έκλεισαν.

Με την ενίσχυση του προσωπικού τον τελευταίο μήνα έχουν διαμορφωθεί ομάδες εργασίας που δουλεύουν εναλλάξ ανά εβδομάδα, έτσι με αυτό τον τρόπο γίνεται η προσπάθεια να προστατευθούν και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του προσωπικού.

Έχουν χορηγηθεί τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας στο προσωπικό, όπως γάντια και μάσκες πολλαπλών χρήσεων, για να είναι τόσο το προσωπικό, όσο και οι περίπου 100 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα προστατευμένοι.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται τέλος ότι, σε περίπτωση κρούσματος του κορωνοϊού στο Γηροκομείο, ο ασθενής θα διακομίζεται απευθείας στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ παράλληλα υπάρχει ο σχεδιασμός να μεταφέρονται σε απομονωμένο χώρο του Γηροκομείου οι στενές επαφές του ατόμου που νόσησε και μέχρι να διαπιστωθεί αν νοσεί ή όχι.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020, 14:29