Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο πλαίσιο του προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών (γυαλί, πλαστικό, μέταλλο, χαρτί) στα στρατόπεδά του, σχεδιάζει και πραγματοποιεί δράσεις που έχουν σκοπό την εναρμόνιση με τη νέα περιβαντολλογική νομοθεσία, η οποία εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ξεχωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας.

Το έτος 2013 ο Στρατός Ξηράς ξεκίνησε να συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης με 94 στρατόπεδα. Το 2018 ο αριθμός των στρατοπέδων ανήλθε στα 221, πετυχαίνοντας αύξηση της τάξεως του 128%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, από το 2018 έχει τεθεί σε εφαρμογή, ιδιαίτερα στο Δ΄ Σώμα Στρατού (Δ΄ ΣΣ), το πρόγραμμα χωριστής συλλογής των επιμέρους υλικών συσκευασίας το οποίο υλοποιείται σε 28 στρατόπεδα. Ενδεικτικά, κατά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού, το β΄ εξάμηνο του 2018, σε Σχηματισμό του Δ΄ ΣΣ κατά την ξεχωριστή συλλογή συγκεντρώθηκαν:

– 8.860 κιλά χαρτί

-4.580 κιλά πλαστικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– 310 κιλά μέταλλα

Όπως αναφέρει το ΓΕΣ:

Οι Μονάδες και οι Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς παρακολουθούν διαρκώς τις εξελίξεις επί του ζητήματος και τηρούν ετοιμότητα ένταξής τους στο πρόγραμμα ξεχωριστής συλλογής, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μία από τις πολλές στοχευμένες δράσεις αναβάθμισης της εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών στα στρατόπεδα του Στρατού Ξηράς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης