Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τετάρτη και τη ρίψη χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών, στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Με ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει όσα διαδραματίστηκαν στο Ειρηνοδικείο που, όπως τονίζει, δεν τιμούν ούτε το ελληνικό δικαστικό σύστημα ούτε την αστυνομία και καλεί την κυβέρνηση να έρθει σε διάλογο για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην ανακοίνωση του ΔΣΑ αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι αυτονόητο ότι σε ένα κράτος δικαίου οι λειτουργίες απονομής της Δικαιοσύνης εντός των δικαστηρίων προϋποθέτουν συνθήκες ασφαλείας και προστασίας όλων των συμμετεχόντων. Κανείς δεν επιτρέπεται να παρεμποδίζει την ομαλή εξέλιξη μιας διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σύμφωνα με το νόμο. Για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν χρέος να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα και αναγκαία προληπτικά και προστατευτικά μέτρα.

Όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν περιποιούν τιμή ούτε στο δικαστικό μας σύστημα, ούτε στην ελληνική αστυνομία. Προκαλούν σε όλους τους πολίτες με δημοκρατική ευαισθησία αλγεινή εντύπωση. Η ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο συνιστά όχι μόνον προσβολή αλλά και σωματική βλάβη. Τέτοιες ενέργειες των δυνάμεων καταστολής είναι απερίφραστα καταδικαστέες.

Το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει από τώρα να λάβει τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να διαφυλαχθεί στο μέλλον η ασφάλεια όσων συμμετέχουν υπό λειτουργηματική ιδιότητα στην απονομή της Δικαιοσύνης αλλά και όσων παρευρίσκονται στα δικαστήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούμε, τέλος, την Κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς για το μείζον θέμα των πλειστηριασμών. Για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, με μείζονες κοινωνικές προεκτάσεις, δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις μονομερώς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης