Ε-πώληση για δύο ακίνητα του Δημοσίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 21:10
Ε-πώληση για δύο ακίνητα του Δημοσίου
Στην πώληση δύο ακόμη ακινήτων του Δημοσίου, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών «e-publicrealestate.gr», έναντι συνολικού τιμήματος 3.211.000 ευρώ, προχώρησε σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Κολωνακίου, έχει συνολική επιφάνεια 503 τ.μ., και πλειοδοτήθηκε στα 1.211.000 ευρώ, 10% πάνω από την τιμή εκκίνησης.

Το δεύτερο ακίνητο αποτελεί παραθαλάσσια έκταση 44.070 τ.μ. και βρίσκεται στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής. Πλειοδοτήθηκε στα 2.000.000 ευρώ. Μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, και σε διάστημα μόλις δύο μηνών, το Δημόσιο θα εισπράξει έσοδα συνολικού ύψους περίπου 11 εκ. ευρώ από πωλήσεις πέντε ακινήτων, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν έως σήμερα παραμελημένα και ζημιογόνα για το ελληνικό Δημόσιο.

Η ολοκλήρωση αυτών των πωλήσεων με ιδιαίτερα ικανοποιητικά τιμήματα για τα δεδομένα της αγοράς και, σε πολλές περιπτώσεις, σημαντικά πάνω από την τιμή εκκίνησης, αποτελεί απόδειξη ότι η δημοπράτηση δημοσίων ακινήτων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «e-publicrealestate.gr» είναι μια απλή, αξιόπιστη, διαφανής και ταχύτατη διαδικασία με σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ, 20 ακόμη ακίνητα θα αξιοποιηθούν μέσα από την πλατφόρμα έως το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, 21:16