Αίθριος θα είναι γενικά ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου στην Αττική και τους 18 βαθμούς στη Θεσσαλονίκη. Στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος το Μεγάλο Σάββατο με ανέμους βόρειους βορειοανατολικούς 4-6 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι επίσης γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη
Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το μεσημέρι θα παρουσιαστούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία. Το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι, μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4-6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενώ ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι, μεταβλητοί 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4-6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος ο καιρός με λίγες νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5-7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός γενικά αίθριος με ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 4-6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Το Πάσχα η θερμοκρασία θα είναι παρόμοια ενώ στην ανατολική Ελλάδα η μέγιστη θα κυμανθεί από 18- 21 βαθμούς και στη δυτική Ελλάδα 21- 24 βαθμούς. Στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να βρέξει, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια Ηπειρωτικά. Στα δυτικά οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3-5 και στα νότια 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης