ΕΑΥΣΘ: Δεν είμαστε «μπάτσοι» - Ζητείται πολιτική ορθότητα και σοβαρότητα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, 16:14
ΕΑΥΣΘ: Δεν είμαστε «μπάτσοι» - Ζητείται πολιτική ορθότητα και σοβαρότητα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων σχετικά με την αναφορά του όρου «μπάτσος» που έκανε ο βουλευτής της Ν.Δ, Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Η ανακοίνωση:

Ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός “μπάτσος” δια στόματος του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μπάμπη Παπαδημητρίου, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η προκατάληψη απέναντι στους Έλληνες Αστυνομικούς είναι τόσο βαθιά ριζωμένη, ώστε ακόμα και θεσμικοί φορείς της Πολιτείας δεν αντιλαμβάνονται το βάρος των λεγόμενων τους.

Σε μια σύγχρονη κοινωνία, είναι τουλάχιστον αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό, ο Αστυνομικός να αναφέρεται ως “μπάτσος” σε σχολικά βιβλία και οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου αντί να συμβάλλουν στην αποβολή τέτοιων ιδεοληπτικών καταλοίπων του παρελθόντος, να την επαναλαμβάνουν στο δημόσιο τους λόγο τους, επικυρώνοντας την. 

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη συγκεκριμένη δήλωση και καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να επιδείξουν επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό προς την Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τον Πολίτη και την εύρυθμη λειτουργία του κράτους. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, 16:14