Έδεσσα: Προετοιμασίες για τον TAP

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 11:13
Έδεσσα: Προετοιμασίες για τον TAP
Ξεκίνησαν στην Έδεσσα οι προετοιμασίας για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (TAP). Συνάντηση για το θέμα είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου με εκπροσώπους της εταιρίας «Μακεδονική Τεχνική», που έχει αναλάβει την κτηματογράφηση των εκτάσεων από τις οποίες θα περάσει ο αγωγός.

Ο TAP που θα ξεκινήσει από τους Κήπους του Έβρου και θα καταλήξει στην Ιταλία μέσω Αλβανίας, θα περάσει και από το Δήμο Έδεσσας και συγκεκριμένα από τη Φλαμουριά, την Αγία Φωτεινή και το Γραμματικό. Με βάση το γεγονός αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα για μελλοντική σύνδεση της περιοχής με την παροχή φυσικού αερίου. Σημαντικές αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία κατά τη διάρκεια κατασκευής του κολοσσιαίου αυτού έργου, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στα έργα κατασκευής αλλά και τα παράλληλα επαγγέλματα.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η διαδικασία μελετών, κτηματογράφησης και πρόσβασης στη γη θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2014, ενώ ο αγωγός θα είναι έτοιμος στα τέλη του 2019 ή τις αρχές του 2020.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013, 11:15