Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την πρώτη δίκη του άλλοτε παντοδύναμου υπουργού του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωί της Δευτέρας -εκτός απροόπτου- θα διαβεί το κατώφλι του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και θα καθίσει στο σκαμνί για τα ανακριβή «πόθεν έσχες». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μέχρι το βράδυ της Κυριακής η έγκριση της μεταγωγής του από το σωφρονιστικό κατάστημα στα δικαστήρια.

Ο πρώην υπουργός είναι προσωρινά κρατούμενος (από τον Απρίλιο του 2012) για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών για εξοπλιστικά προγράμματα.

Εν αναμονή της έκδοσης παραπεμπτικού βουλεύματος για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων -όπου εμπλέκονται ακόμη 19 πρόσωπα-, ο Άκης Τσοχατζόπουλος καλείται να λογοδοτήσει στο Εφετείο για ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που αφορούν τα έτη 2006 έως 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία αφορούν:

Την παράλειψη δήλωσης το 2006 καταθέσεων, μετοχών και αξιογράφων συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Αντίστοιχα, την παράλειψη δήλωσης το 2007 ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα, και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ. 

Τέλος, την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου μαύρου πολιτικού χρήματος για τους εξοπλισμούς.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Λεωνίδα Κοτσαλή, ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστηρίζει ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και, συνεπώς, δηλώθηκε το 2010 για τη χρήση του 2009. Παράλληλα, διατείνεται ότι έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία, που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η πρώτη δίκη του Άκη, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013, 09:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης