Μπροστά σε ένα εφιαλτικό θέαμα βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες ένας ιδιώτης ενώ κινούνταν πλησίον του σταθμού Λαρίσης στο κέντρο της Αθήνας.

Ο άνδρας, ενώ περνούσε δίπλα από έναν κάδο σκουπιδιών, παρατήρησε τμήματα ανθρώπινου σώματος να βρίσκονται εντός δύο μαύρων σακουλών και ορισμένα από αυτά να είναι πεταμένα στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, όπως έγραψε το vima.gr, επρόκειτο για 20 ή 21 ακέραιες μήτρες που φέρεται να βρίσκονταν σε φορμόλη, τμήμα οστών όπως και άλλων ανθρώπινων ιστών. Η υπόθεση-θρίλερ απασχολεί τις τελευταίες ημέρες – με απόλυτη μυστικότητα – τις ιατροδικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. 

Ήδη γίνεται ενδελεχής έρευνα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια είναι η προέλευσή τους και αν υπάρχει ενδεχόμενο να υποκρύπτεται οποιασδήποτε φύσης εγκληματική ενέργεια. 

Όπως ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τα γεννητικά όργανα είχαν αφαιρεθεί ακέραια στη διάρκεια πιθανόν ιατρικών επεμβάσεων, υπό άγνωστες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιατροδικαστές μιλούν για «όργανα που είχαν διατηρηθεί μέσα στη φορμόλη, στην επονομαζόμενη “μονιμοποιημένη” κατάσταση και τα οποία είχαν πεταχτεί για άγνωστους λόγους». Τα ίδια ευρήματα στάλθηκαν και στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ενδιαφέρον και από τις Εγκληματολογικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Και αυτό προκειμένου να ανακαλυφθεί από εξετάσεις DNA, αποτυπωμάτων κ.λπ. – στα ίδια τα ανθρώπινα όργανα αλλά και στις σακούλες μέσα στις οποίες βρέθηκαν – ποια είναι η προέλευσή τους και ποιος μπορεί να τα πέταξε στον κάδο των απορριμμάτων.

Πηγές από την ιατροδικαστή υπηρεσία, μιλώντας στο zougla.gr,  ανέφεραν ότι το πιθανότερο είναι τα ευρήματα να προέρχονται από κάποιο παθολογοανατομικό εργαστήριο στο οποίο είχαν παραδοθεί για εξετάσεις.

«Οι επικεφαλής του εργαστηρίου, αντί να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες και πιστοποιημένες διαδικασίες παράδοσης των ανθρωπίνων οργάνων για υγειονομική ταφή ή αποτέφρωση προτίμησαν, ίσως για οικονομικούς λόγους, να τα πετάξουν στα σκουπίδια» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης