Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «εκβίαση κατά συναυτουργία», «αρπαγή κατά συναυτουργία», «ληστεία κατά συναυτουργία» και «τοκογλυφία».

Προηγήθηκε καταγγελία 43χρονου επιχειρηματία, σύμφωνα με την οποία τον Ιούνιο του 2011 πούλησε στον 35χρονο ένα φορτηγό, έναντι του ποσού των 17.000 ευρώ. Οφειλές, ωστόσο, του ίδιου προς την Τράπεζα εμπόδισαν τη μεταβίβαση του οχήματος, με αποτέλεσμα ο 35χρονος, προκειμένου να αποκτήσει την κυριότητα του αυτοκινήτου, να απειλεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα τη σωματική ακεραιότητα του καταγγέλλοντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλοντας να δείξει τις… καλές του προθέσεις, ο δράστης προθυμοποιήθηκε να δανείσει στον επιχειρηματία το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο απαιτούνταν για να αρθεί η παρακράτηση της κυριότητας του οχήματος από την Τράπεζα, και κατ΄ αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του φορτηγού.

Στη συνέχεια, αντί του χρηματικού ποσού των 2.000 ευρώ που δάνεισε στο θύμα, ο 35χρονος απαιτούσε να του επιστραφεί το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ. Στις 8 Αυγούστου, ο 35χρονος μαζί με συνεργούς του, αφού συνάντησε τον 43χρονο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, τον επιβίβασε με τη βία στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Φτάνοντας στο σπίτι του επιχειρηματία, ο δράστης ανάγκασε τον καταγγέλλοντα να μετεπιβιβαστεί σε επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του και να τους ακολουθήσει σε μάντρα αυτοκινήτων, στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Εκεί, με τη βία ανάγκασαν τον 43χρονο να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, με την οποία μεταβίβαζε το επιβατικό του αυτοκίνητο σε συγγενικό πρόσωπο του δράστη. Έκτοτε, ο 35χρονος τηλεφωνούσε στον επιχειρηματία και του ζητούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει το αυτοκίνητό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος, όταν προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε, ενώ συνελήφθη και ο 21χρονος αδελφός του, ως άμεσος συνεργός, γιατί μετέφερε τον 35χρονο στο σημείο συνάντησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης