Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης και επίτιμος πρόεδρος της ομάδας μέχρι σήμερα.

Ο εκλιπών εδώ και αρκετές ημέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς ταλαιπωρούνταν από προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και άρχισε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων. Ήταν Έλληνας διεθνής παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ως επίτιμος πρόεδρος. Έχει διατελέσει επίσης αντιπρόεδρος του σωματείου και γενικός αρχηγός. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια.

Το 1953 ενώ αναμενόταν η απόκτηση του από τον Παναθηναϊκό, εντάχθηκε στον Ολυμπιακό. Παρέμεινε τερματοφύλακας του μέχρι το 1962. Κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα (απ’ το 1955 έως το 1959) και ισάριθμα Κύπελλα.

Στην Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε 12 φορές. Στην Α΄ κατηγορία έπαιξε σε 57 παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα μόλις λεπτά μετά από την είδηση πως ο Σάββας Θεοδωρίδης “έφυγε”, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον αποχαιρέτησε με μια δημοσίευση στους λογαριασμούς του στα social media. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που είχε μαζί του και συλλυπήθηκε την οικογένεια και τους οικείους του.

“Έφυγε σήμερα ένας μεγάλος Ολυμπιακός. Με τον Σάββα είχα μία ιδιαίτερη σχέση αγάπης και αλληλοκατανόησης εντός και εκτός γηπέδων. Ένας άνθρωπος που επί δεκαετίες προσέφερε ανιδιοτελώς τα μέγιστα στην ομάδα μας. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Σάββα έφυγες για άλλη μια φορά πρωταθλητής! Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες” αναφέρει το μήνυμα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης