«Έφυγε» ο Ανδρέας Καλογερόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 17:55
«Έφυγε» ο Ανδρέας Καλογερόπουλος
Σε ηλικία 83 ετών απεβίωσε ένας εκ των κορυφαίων φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα και πρωτοπόρος στο αθλητικό φωτορεπορτάζ, Ανδρέας Καλογερόπουλος.

Λίγα λόγια για τη ζωή του


Ο Ανδρέας Καλογερόπουλος γεννήθηκε στη Θράκη το 1929 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου εγκαταστάθηκαν οι γονείς του το 1932. Σπούδασε την τέχνη της φωτογραφίας κοντά σε σπουδαίους Γερμανούς τεχνίτες της εταιρίας «LAICA» και έλαβε μέρος σε πολλές Βαλκανιάδες, Μεσογειακούς Αγώνες, Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και σε 12 διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν παρών σε όλους τους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου εντός και εκτός έδρας και ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με τις ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Στη διάρκεια της επαγγελματικής πορείας του, τιμήθηκε με πολλά χρυσά μετάλλια και βραβεία, ενώ πραγματοποίησε πολλές και σημαντικές φωτογραφικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Υπήρξε για χρόνια μέλος της Επιτροπής Δημοσιογραφικών Βραβείων του ΠΣΑΤ και στεκόταν πάντοτε στο πλευρό του Συνδέσμου, παρέχοντας τις πολύτιμες συμβουλές του σε θέματα φωτοειδησεογραφικά. Ήταν επίσης μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος και μέλος της AIPS (Παγκόσμιας Ένωσης των Αθλητικών Συντακτών).

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 17:58