«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Άγγελος Βλαχάκης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 10:46
«Έφυγε» ο δημοσιογράφος Άγγελος Βλαχάκης
Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος, Άγγελος Βλαχάκης.

Ο εκλιπών είχε διατελέσει δημοσιογραφικό στέλεχος πατρινών εφημερίδων και συνεργάτης αθηναϊκών, ενώ δεν σταμάτησε ποτέ να συμμετέχει ενεργά σε συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στην ημερήσια εφημερίδα «Πελοπόννησος», όπου υπήρξε και αρχισυντάκτης, ενώ πριν από τη δικτατορία αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της εβδομαδιαίας εφημερίδας της δυτικής Ελλάδος «Δημοκρατική Πορεία». Επίσης, υπήρξε συνεργάτης των εφημερίδων «Ριζοσπάστης», «Αυγή», καθώς και της «Ελευθεροτυπίας». Ο ίδιος είχε διατελέσει πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), καθώς και πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της ΕΣΗΕΠΗΝ. Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Ο Άγγελος Βλαχάκης καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για τις οποίες φυλακίστηκε και εξορίστηκε, προδιδακτορικά αλλά και κατά τη διάρκεια της επταετίας, ενώ ήταν μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 15:00 μ.μ., από το Α΄ κοιμητήριο της Πάτρας.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010, 10:56