Έφυγε ο συγγραφέας Νάσος Χριστογιαννόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 12:31
Έφυγε ο συγγραφέας Νάσος Χριστογιαννόπουλος
Την Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 16.00 κηδεύεται από τον ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ Νεκροταφείο ο συγγραφέας Νάσος Χριστογιαννόπουλος, που έφυγε από τη ζωή την προηγούμενη Πέμπτη, 19 του μήνα, στα 69 του χρόνια.

Γεννημένος το 1945 στην Αθήνα, ο Νάσος Χριστογιαννόπουλος ήταν διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δημοσίευσε νομικές μελέτες και άρθρα σε νομικά περιοδικά στην Ελλάδα και στο Βέλγιο. Υπήρξε συντονιστής έκδοσης και ένας από τους συγγραφείς της νομικής ερμηνείας των Ευρωπαϊκών Συνθηκών.

Το 1992 κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική του συλλογή από τις εκδόσεις Γκοβόστη. Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του: «Ο ήλιος μπήκε από τη χαραμάδα», «Έγκλημα στο Μέγαρο Μουσικής», «Έρωτας καθολικώς», «Μελάνι ανεξίτηλο», καθώς και το λεύκωμα «Ορμυθοσκαλίσματα». Η συνέχεια του λευκώματος αυτού είναι το βιβλίο με τίτλο «Μυθοπερπατήματα» (εκδόσεις Περίπλους), όπως και το πιο πρόσφατο «Ομηρομυθεύματα» (εκδόσεις Φίλντισι).

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στο Ταμείο Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014, 13:36