Εφημερίες τέλος στην Κρήτη

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, 20:57
Εφημερίες τέλος στην Κρήτη
Ούτε στα επείγοντα δεν θα υπάρχουν εφημερεύοντες γιατροί αυτό το Σαββατοκύριακο σε πολλές κλινικές του Νοσοκομείου Χανίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από σήμερα, Τετάρτη, δεν θα υπάρχει εφημερεύων γιατρός στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων με αποτέλεσμα όσοι πολίτες αντιμετωπίσουν οφθαλμολογικό πρόβλημα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ την Παρασκευή τελειώνουν οι εφημερίες γιατρών στην Α' Χειρουργική Κλινική.

Όπως ανέφερε ο γραμματέας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων κ. Αντώνης Κρασουδάκης, «αυτή την στιγμή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Από αύριο (σ.σ σήμερα) δεν θα υπάρχει εφημερεύων στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και όποιος έρχεται με οφθαλμολογικό πρόβλημα δεν θα μπορεί να βρει γιατρό.

Την Παρασκευή τελειώνουν οι εφημερίες της Α' Χειρουργικής Κλινικής και το Σαββατοκύριακο είναι η σειρά της να εφημερεύει. Όμως δεν θα υπάρχουν εφημερεύοντες γιατροί και ο κόσμος δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί».

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Χανίων επισημαίνεται: «Στο στόχαστρο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας μπαίνει η στήριξη του ΕΣΥ. Αυτό δήλωσε χτες η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια: «Ακόμα και σε μία τόσο δύσκολη δημοσιονομική οικονομική περίοδο, εμείς συνεχίζουμε και όσον αφορά τη στήριξη σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ενίσχυση των μονάδων εντατικής θεραπείας και φυσικά στις υποδομές και στη λειτουργία των νοσοκομείων της Περιφέρειας», δήλωσε η υπουργός...»

Προς επίρρωση των δηλώσεων της κας Υπουργού (και μάλιστα ενώ αυτή απευθύνεται στον πρώτο Πολίτη της χώρας), είμαστε στην δυσάρεστη θέση να πληροφορήσουμε και εμείς τους πολίτες των Χανίων ότι από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πολλές κλινικές του νοσοκομείου Χανίων όπως και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν θα έχουν εφημερεύοντες γιατρούς.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εφαρμόζοντας τους νόμους του ελληνικού κράτους (εάν αυτό υποτεθεί ότι έχει συνέχεια) κατέθεσαν για τον μήνα Μάρτιο προγράμματα τεσσάρων εφημεριών για τον κάθε γιατρό και γι’ αυτό έγκαιρα ενημέρωσαν την Διοίκηση και την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου.

Η δε υπουργός Υγείας έχει επανειλημμένα ενημερωθεί από τις κατά τόπους Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών εδώ και ένα μήνα».

«Επειδή, ως φαίνεται, ουδείς εκ των αρμοδίων ανησύχησε εμείς οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τους πολίτες ότι αυτοί προσερχόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων από το προσεχές Σαββατοκύριακο και μετά υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην τύχουν ιατρικής αντιμετώπισης από ορισμένες ειδικότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, 20:57