Ευκολίες μετεγγραφής για τους μη έχοντες φοιτητές

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 11:24
Ευκολίες μετεγγραφής για τους μη έχοντες φοιτητές
Μέτρα τα οποία θα στοχεύουν στη διευκόλυνση της μετεγγραφής φοιτητών που προέρχονται από οικογένειες οικονομικά ασθενείς προανήγγειλε ότι θα ανακοινώσει μεθαύριο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι είπε πως το υπουργείο θα προχωρήσει σε μετρημένες παρεμβάσεις, διορθωτικές και βοηθητικές. «Ενα πολύ σοβαρό, το κορυφαίο θέμα σε ό,τι αφορά τις δικές μου αρμοδιότητες και παρεμβάσεις, είναι το πώς θα οργανωθεί το σύστημα των μετεγγραφών έτσι ώστε να εξυπηρετείται η άπορη οικογένεια, το παιδί που δεν μπορεί να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα από τους γονείς του και, δεύτερον, να τελειώνει αυτή η διαδικασία νωρίς. Διότι από την εμπειρία μου, όχι ως υπουργός Παιδείας, αλλά ως βουλευτής, γνωρίζω ότι γίνονται παρεμβάσεις, όμως όχι πολύ γρήγορα» ανέφερε.

Όπως συμπλήρωσε «θα είναι τέτοια τα κριτήρια που θα αντιμετωπίζεται πραγματικά η ανάγκη. Αν έχεις 5.000 ευρώ εισόδημα και ζεις στην Αθήνα δεν μπορείς να σπουδάσεις ένα παιδί στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 11:30