Αιφνιδιάζει η συνταύτιση του Αλέξη Κούγια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 12:17
Αιφνιδιάζει η συνταύτιση του Αλέξη Κούγια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου

Αιφνιδιάζει η δημόσια συνταύτιση του γνωστού και «καλύτερου δικηγόρου της Ελλάδας» κατά δική του εκτίμηση Αλέξη Κούγια με τις εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου περί αλλαγών στον ποινικό κώδικα, οι οποίες βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση. Και είναι περίεργο το ότι ο κ. Κούγιας συγχαίρει τον υπουργό την ώρα που ακόμη και σημαντικοί πυρήνες του κυβερνητικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους.

Προφανώς και εντός του πακέτου αλλαγών υπάρχουν θετικά στοιχεία. Δεν μπορεί να αγνοηθεί, ωστόσο, ότι τόσο τμήματα της συμπολίτευσης όσο και σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης του δημοκρατικού τόξου εκφράζουν την πεποίθηση πως οι νέες αυτές ρυθμίσεις θα ωφελήσουν, ρίχνοντας «στα μαλακά», τη Χρυσή Αυγή και πιο συγκεκριμένα την ηγετική της ομάδα, όταν καταλήξει επιτέλους αυτή η δίκη. Διότι, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτές, μειώνονται δραματικά οι ποινές εκείνων που με βάση το κατηγορητήριο διευθύνουν και λειτουργούν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτόν και επειδή γενικώς οι ποινικολόγοι πολλά πράττουν, πολλά βλέπουν και πολλά διαχειρίζονται όσον αφορά σε δραστηριότητες του θεσμικού ή του μη θεσμικού υποκόσμου προκαλεί εντύπωση τόσο η θέρμη όσο και η σπουδή του κ. Κούγια να συγχαρεί τον υπουργό Δικαιοσύνης. Μακάρι να διαψευστούμε εκ του αποτελέσματος.

Διαβάστε την ανακοίνωση του δικηγόρου

Ως δικηγόρος που από το έτος 1974 ασκώ το δικηγορικό λειτούργημα, είτε ως εργαζόμενος σε άλλα δικηγορικά γραφεία, κορυφαία της εποχής, είτε ως ανεξάρτητος δικηγόρος, με κύριο αντικείμενο ασκήσεως του δικηγόρου το έγκλημα και τους τρόπους προλήψεως, ποινικής μεταχειρίσεως των δραστών και προστασίας μέσω της ορθής λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων της κοινωνικής ειρήνης, θέλω, μετά την θέση προς διαβούλευση των τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, να κάνω την εξής δήλωση:

1. Συγχαρητήρια στον μαθητή μου, Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου για την τόλμη του.

2. Συγχαρητήρια στον δάσκαλό μου και δάσκαλο όλων των Ελλήνων ποινικολόγων, Χριστόφορο Αργυρόπουλο.

3. Συγχαρητήρια στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κομοτηνής, κ. Δαλακούρα, και σε όλα τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.

Μετά από 70 χρόνια, επιτέλους, μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή λύνει προβλήματα, τα οποία έπρεπε να έχουν λυθεί, είτε μέσω των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, είτε μέσω νομοθετημάτων, και τα οποία για εμάς τους βοηθούς των Δικαστών και των Εισαγγελέων ήταν τροχοπέδη στην ορθή απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και στην εφαρμογή των αρχών της ειδικής προλήψεως του εγκλήματος και της αρχής αναλογικότητας εγκλήματος και ποινής.

Κάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιμετωπίσουν αυτήν τη μοναδική ευκαιρία ταυτίσεως του ελληνικού νομικού πολιτισμού με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 13:54