Έφοδο έκανε το πρωί της Παρασκευής η αστυνομία στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα. 

Κατόπιν κεντρικής εντολής από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η αστυνομική υποδιεύθυνση Καλαμάτας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Καλαμάτα. Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της επιχείρησης η οποία εξελίσσεται σε όλη την Ελλάδα. Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιδρομή στις αντίστοιχες εγκαταστάσεις της Κιβωτού στην Χίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Καλαμάτα, η Αστυνομία ερευνά τα οικονομικά δεδομένα του Ιδρύματος αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και των εργαζομένων σε αυτό. Τα προηγούμενα 24ωρα, ως γνωστόν είχαν καταγραφεί πολλές καταγγελίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στις δομές φιλοξενίας της Κιβωτού, σε όλη την επικράτεια. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται ότι η δομής της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Από το καλοκαίρι του 2020 που ξεκίνησε η λειτουργία της δομής στην Καλαμάτα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για την έκδοση άδειας. Ο φάκελος που είχε κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου στις αρχές του 2021 ποτέ δεν συμπληρώθηκε όπως έπρεπε. 

Όταν η δομή ενημέρωσε τον περασμένο Απρίλιο πως έχει συγκεντρώσει τα απαιτούμενα έγγραφα η αρμοδιότητα  για την αδειοδότηση και η πλήρης εποπτεία του φορέα είχε περάσει στις Περιφέρειες. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να κατατεθεί νέος φάκελος αδειοδότησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την έρευνα στις δομές για τα οικονομικά της Κιβωτού, θα τρέξει με γρήγορους ρυθμούς και η διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού τους. Τα μέλη του νέου ΔΣ θα επισκεφθούν όλες τις δομές που διαθέτει η «Κιβωτός» στην Ελλάδα, ενώ έμφαση θα δοθεί στις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτές. Το ΔΣ διαβεβαιώνει ότι οι λειτουργικές ανάγκες της Οργάνωσης θα καλυφθούν πλήρως, ενώ η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης