Έρευνα στο πολεμικό μουσείο του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη διεξάγουν αυτήν την ώρα άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί χιλιάδες όπλα σε 25 κοντέινερ, αλλά δεν διευκρινίζεται -μέχρι στιγμής- από την αστυνομία εάν αυτά φέρουν νόμιμα παραστατικά ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί πολεμικά τυφέκια και εξαρτήματα από αυτόματα όπλα, τύπου G3, καθώς και πιστόλια Γκλοκ και Ζάσταβα, ενώ υπάρχουν και τρία κιβώτια, τα οποία παραμένουν σφραγισμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κοντέινερ ανοίγουν με ειδικά κομπιούτερ που εντοπίστηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, όπου έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της κατάστασης είναι πως η περιοχή είναι αποκλεισμένη και με εντολή του εισαγγελέα οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν να προσεγγίσει το σημείο. 

Μετά την έρευνα στα κοντέινερ στον Πειραιά τα οποία φέρονταν να έχουν ως παραλήπτη τον καταζητούμενο εφοπλιστή, οι διωκτικές Αρχές στο πλαίσιο αναζήτησης του οπλοστασίου που φαίνεται να διατηρεί ο κ. Πάλλης (πρώην μέτοχος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα») έκαναν έφοδο στο πολεμικό μουσείο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να θυμίσουμε ότι χθες ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης άσκησε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα εις βάρος του επιστάτη του επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο σπίτι του καταζητούμενου εφοπλιστή.  Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα) και παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού με τον Πάλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος επιστάτης φέρεται να γνώριζε για την ύπαρξη όπλων, αλλά πίστευε ότι ήταν απλώς εκθέματα και ότι είχαν μόνο μουσειακή αξία.

Παράλληλα, σε έλεγχο που διεξήγαγαν χθες στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε κοντέινερ που φέρονται να ανήκουν στον επιχειρηματία βρέθηκαν όπλα, μεταξύ αυτών και αντιαεροπορικό όπλο ενώ εντοπίστηκε και ένα αμερικανικό αυτοκίνητο Chevrolet. Στελέχη του ΣΔΟΕ σε χθεσινές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική εφημερίδα εξήγησαν ότι το καναδικό αντιαεροπορικό ήταν λυμένο και χρονολογείται από το 1940.

Πλούσια ήταν τα ευρήματα από το σπίτι του φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται:

• πιστόλι Walther 357 Magnum
• πιστόλι Walther 9 mm
• τέσσερα  πιστόλια Glock 9 mm
• τέσσερα πιστόλια Glock 0,45
(για όλα τα παραπάνω πιστόλια – συνολικά 10 – έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων)
• βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί
• άλλες 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου
• μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων
• πληθώρα φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων
• βαλλίστρα με διόπτρα
• δύο τόξα με μεγάλο αριθμό βελών
• ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και
• μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM, βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Επιπλέον, σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο βρέθηκαν ναζιστικά σύμβολα, όπως σημαίες, στρατιωτικές στολές, αγάλματα, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της ίδιας περιόδου, κράνη, σβάστικες και άλλα αντικείμενα, εντός ειδικών χώρων (βιτρίνες), μέρος των οποίων κατασχέθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης