Μπορούσαν με τα λόγια να πείσουν τον καθένα. Εξαπατούσαν μεταφορείς και ανυποψίαστους αγοραστές σε χρόνο ρεκόρ. Πιο… δύσπιστοι αποδείχτηκαν όμως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά που έκαναν έφοδο σε καταυλισμούς τσιγγάνων σε Ζεφύρι, Νεόκτιστα Ασπροπύργου και Μάνδρα Αττικής πιάνοντας στον ύπνο τα μέλη της σπείρας που δρούσε από τις αρχές του χρόνου.

Συνέλαβαν 10 άτομα, ανάμεσα τους και μια γυναίκα, και έβαλαν τέλος στην δράση της σπείρας που έβρισκε παλιά ή εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, φορτηγά ακόμα και τρακτέρ και είτε τα έκαναν ανταλλακτικά είτε τα έστελναν σε χώρες της Αφρικής. Πρώτα όμως έπειθαν… τηλεφωνικά μεταφορείς ότι τους ανήκουν τα οχήματα και τους ζητούσαν να τα μεταφέρουν σε μάντρες αυτοκίνητων στον Ασπρόπυργο. Τους πλήρωναν και στη συνέχεια αναλάμβαναν οι δυο Νιγηριανοί, υπεύθυνοι των επιχειρήσεων, για τα περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως η σπείρα είχε και άλλη δραστηριότητα. Αναρτούσε σε γνωστή ιστοσελίδα πώλησης οχημάτων φωτογραφίες, εν αγνοία των νόμιμων ιδιοκτητών. Όταν εμφανιζόταν κάποιος ενδιαφερόμενος του έδιναν τα ανάλογα πλαστά χαρτιά, έπαιρναν τα χρήματα και γίνονταν καπνός. Ανάμεσα στα άτομα που συμπεριλήφθησαν στην δικογραφία είναι και δυο υπάλληλοι της ιστοσελίδας, τον ρόλο των οποίων θα εξετάσει ο εισαγγελέας.

Τις επόμενες μέρες θα δοθούν στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους καθώς οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν πολλά θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης