Ενώπιος ενωπίω θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Επιθεώρησης Εργασίας, και θα κληθεί να δώσει «εξηγήσεις» για το καθεστώς υπό το οποίο απασχολούνται οι εθελοντές στον τομέα της σίτισης στο Αχιλλοπούλειο.

Η αποκάλυψη του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» για την έφοδο που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στα μαγειρεία του νοσοκομείου, μετά από καταγγελία, σήμανε συναγερμό στο Αχιλλοπούλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες σύμφωνα με πληροφορίες ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Μ. Δραμητινός, κάλεσε το σωματείο των εργαζομένων, που είχε πρώτο αντιδράσει θέτοντας ερωτήματα για την «απασχόληση» των εθελοντών και καταγγέλλοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι «επιχειρούνται προσλήψεις από το παράθυρο».

Ο κ. Δραμητινός φέρεται να επιχείρησε να διασκεδάσει τις ανησυχίες των συνδικαλιστών, διαβεβαιώνοντας πως θα συσταθεί επιτροπή η οποία θα εξετάσει τις προσλήψεις που δρομολογούνται με ατομικές συμβάσεις. Επί της ουσίας ωστόσο, για το συγκεκριμένο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την απασχόληση συγκεκριμένων εθελοντών στην σίτιση δεν προέβη σε περισσότερες διευκρινίσεις.

Χθες πάντως με αφορμή το Καραβάνι της Υγείας που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες, γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου τάχθηκαν υπέρ της αξιοκρατικής πρόσληψης μόνιμου προσωπικού και όχι λύσεων – «μπαλωμάτων» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτές οι λύσεις που αποτελούν επικοινωνιακά μπαλώματα -τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ, Ν. Χαυτούρας- έχουν στόχο να διασώσουν την κυβέρνηση από τις εγκληματικέςς αυτές πολιτικές, όπως μέσα σε αυτά τα επικοινωνιακά μπαλώματα είναι και οι εθελοντές, που ταυτόχρονα εκπληρώνουν και ένα άλλο ρόλο του κομματικού στρατού, και λυπούμαστε, γιατί οι εθελοντές δεν τηρούν τις νομικές και τις άλλες προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να δουλεύεις σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο εθελοντισμός είναι κάτι πολύ ιερό και πολύ σημαντικό και πρέπει να διασώσουμε την ιδέα του εθελοντισμού, όχι να τη διασύρουμε. Έχουμε εθελοντές κάποιων ημερών που δυστυχώς θέλουν και έχουν την απαίτηση να προσληφθούν. Εμείς είμαστε υπέρ των αξιοκρατικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και είμαστε απέναντι σε τέτοιες λύσεις που είναι ημίμετρα. Θέλουμε να πλαισιώσει εθελοντισμός το νοσοκομείο αλλά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν» κατέληξε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

«Από το Σεπτέμβριο σαν Σύλλογος Εργαζομένων -δήλωσε από την πλευρά της η κ. Λεμονιά Πατρώνη, γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων- δημοσιεύσαμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει κερκόπορτα εδώ για τον καθένα που βαπτίζεται εθελοντής στο να πάρει μια ατομική σύμβαση ή όχι.

Ίσα δικαιώματα έχουν και άλλοι εργαζόμενοι και πάρα πολλοί άνεργοι έξω, και ζητήσαμε επιπλέον από τη διοίκηση, όταν μπει κάποια επιτροπή να γίνουν οι πίνακες με αυτούς που θα κάνουν αιτήσεις για πρόσληψη για ατομική σύμβαση, και όταν θα καταρτιστούν αυτοί να υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων μέσα στην επιτροπή, για διασφάλιση της διαφάνειας και της νομιμότητας όλης αυτής της προσπάθειας, διότι πίνακες θα γίνουν από δω και μετά θα φύγουν για τον ΑΣΕΠ. Πριν φύγουν για τον ΑΣΕΠ, εμείς ζητήσαμε αυτό, και απαιτούμε από τη διοίκηση να γίνει».

Πηγή: Ταχυδρόμος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης