Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Χρήστος Μαζάνης

«Απόβαση» στο Μουσείο των Δελφών ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τα στελέχη του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zougla.gr.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ θα προχωρήσουν σε διαχειριστικό έλεγχο στο Μουσείο των Δελφών

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι «ράμπο» της Δίωξης πρόκειται να… κάνουν φύλλο και φτερό τα ταμεία του μουσείου, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και από την πώληση εισιτηρίων γινόταν με τον δέοντα τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφορμή για την έρευνα στάθηκαν καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ, οι οποίες, πριν από περίπου έναν μήνα, οδήγησαν στην έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας για την άμεση διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου.

Στο μικροσκόπιο χρηματοδότηση του Υπ. Πολιτισμού

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, επεσήμαναν ότι σε πρώτη φάση ο έλεγχος θα προσπαθήσει να χαρτογραφήσει τη διαδρομή που ακολούθησαν τα χρήματα από μια χρηματοδότηση που έλαβε το μουσείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα, αναμένεται να ερευνηθεί αν οι υπάλληλοι του πολιτιστικού χώρου καρπώνονταν χρηματικά ποσά από τα εισιτήρια που εξέδιδαν.

«Ο έλεγχος σε πρώτη φάση θα επικεντρωθεί σε μια χρηματοδότηση που έλαβε το μουσείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, την οποία φέρεται να έχει διαχειριστεί υπάλληλος που δεν έχει αρμοδιότητες λογιστή. Επίσης, θα ελεγχθεί το πού κατέληγαν τα χρήματα από τα εισιτήρια» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Στελέχη της φορολογικής διοίκησης με τα οποία συνομίλησε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα ανέφεραν ότι «κατά καιρούς γίνονται καταγγελίες για πολιτιστικούς χώρους, όπως μουσεία, σπηλιές και άλλα αξιοθέατα, και υπάρχουν και περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι μέρος των χρημάτων από τα εισιτήρια των επισκεπτών κατέληγε σε τσέπες υπαλλήλων.

» Υπήρχαν περιπτώσεις που οδηγοί λεωφορείων οι οποίοι μετέφεραν επισκέπτες συνεργάζονταν με ταμίες και ξεναγούς, και απέκρυπταν χρήματα από εισιτήρια. Όσον αφορά στο εν λόγω μουσείο, έχουν γίνει καταγγελίες και το τι συμβαίνει θα φανεί από τα αποτελέσματα της έρευνας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης