Έκτακτη επιθεώρηση πραγματοποίησε χθες στις 19:00 το απόγευμα στα γραφεία της Eurobank, στη Ν. Ιωνία, εξαμελές κλιμάκιο των επιθεωρητών εργασίας συνεπικουρούμενο από δύναμη της ΕΛ.ΑΣ., που απέκλισε τις εξόδους των ελεγχόμενων χώρων, και παρουσία εκπροσώπων της Ο.Τ.Ο.Ε..

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εντοπίσθηκαν να απασχολούνται παράνομα περίπου 150 εργαζόμενοι, υπάλληλοι της τράπεζας, οι οποίοι έπρεπε να έχουν αποχωρήσει το αργότερο στις 18:15 από τον τόπο της εργασίας τους. Ακόμη φαίνεται να εντοπίζεται εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή (αδήλωτη εργασία) εκτός των άλλων παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέμβαση του Σ.ΕΠ.Ε, τον τελευταίο χρόνο και όπως είπε στο Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Μιχάλης Χάλαρης, «θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αποφασιστικότητα του Σ.Ε.Π.Ε. για ουσιαστικό έλεγχο της αγοράς εργασίας και αποτελεσματική εφαρμογή της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας».

Το τελικό πόρισμα από τους επιθεωρητές εργασίας θα υποβληθεί τις επόμενες μέρες και μετά την απολογία των υπευθύνων της Eurobank.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης