Εκβιασμούς, μαστροπεία, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία και παράνομη οπλοφορία περιλάμβανε – μεταξύ άλλων – απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι επιτελείς της ΕΥΠ είχαν κάνει αναφορές και προειδοποιήσεις σχετικά με τον βίο και την πολιτεία του χρυσαυγίτη βουλευτή από το 2012, πριν από την είσοδο της Χ.Α. στη Βουλή. Μάλιστα, τον περιέγραφαν ως πρόσωπο «με πολυσχιδή δράση στον υπόκοσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ και των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας καθ’ όλο το διάστημα της δράσης τους, από ιδρύσεως της Χ.Α. έως την είσοδό της στη Βουλή, ήταν κοινό μυστικό και οι παρακολουθήσεις θεωρούνταν επιβεβλημένες για λόγους ασφαλείας, αναφέρει η εφημερίδα.

Ειδική αναφορά στις εκθέσεις της ΕΥΠ για τον Λαγό γίνεται στην 25χρονη σύντροφό του, Νικόλ Μπενέκη, η οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα στις οργανώσεις του Πειραιά και στην οποία αποδίδεται μάλιστα και ο ρόλος κυνηγού πληροφοριών για τις κινήσεις της αστυνομίας.

Πρόσωπο-κλειδί για την ενημέρωση του Λαγού ως προς τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζεται σε έκθεση της ΕΥΠ που αφορά στον συλληφθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής ο Σωτήρης Δελεβέκος. Πρόκειται για τον πρώην οδηγό και φρουρό του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ φέρει ημερομηνία Φεβρουάριος του 2012 και από τότε το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε διαμορφώσει εικόνα για τη δράση και το δίκτυο της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο συρτάρι, καθώς η Χ.Α. γίνεται κοινοβουλευτικό κόμμα και οι κατηγορούμενοι εκλέγονται βουλευτές και πλέον δικαιούνται αστυνομική φύλαξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης