Παρελήφθησαν το Σάββατο 1.000.000 self tests και από αύριο αρχίζει η παράδοσή τους στα φαρμακεία, αρχικά των αστικών κέντρων.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρώτα self tests θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοδιαγνωστικά οικιακά τεστ (self test) είναι ένα ακόμα σημαντικό όπλο που έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Ο κάθε πολίτης δικαιούται ένα self test την εβδομάδα, τέσσερα τον μήνα, για διάστημα δύο μηνών, τα οποία μπορεί να προμηθευτεί με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του από το φαρμακείο. Για τα ανήλικα τέκνα τα self tests θα προμηθεύονται οι γονείς τους. Ο εφοδιασμός των φαρμακείων θα ξεκινήσει από αύριο στα φαρμακεία αρχικά των αστικών κέντρων. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας τα 11.000 φαρμακεία όλης της χώρας θα διαθέτουν επαρκείς ποσότητες για να τις διαθέσουν σε πρώτη φάση στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια στους πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και τέλος στους άνω των 67 ετών. Τα self tests θα γίνονται αποκλειστικά κατ’ οίκον και όχι στα φαρμακεία, που απλώς θα παραδίδουν τη συσκευασία του μέσα στην οποία θα υπάρχουν σαφείς έντυπες οδηγίες στα ελληνικά για τη σωστή λήψη του δείγματος και εκτέλεση του διαγνωστικού ελέγχου. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης