Έφτασαν στην Καλαμάτα οι 104 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή

Έφτασαν στην Καλαμάτα οι 104 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε θαλάσσια περιοχή
Λίγο μετά τις 12 το βράδυ έφθασαν με λάντζες στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 104 μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 54 ν.μ δυτικά - νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας.

Μεταξύ των 104 ατόμων είναι δύο παιδιά και δύο ετοιμόγεννες.

Στην αρχή αποφασίσθηκε οι μετανάστες που επιβιβάστηκαν σε παραπλέον φορτηγό πλοίο να μεταφερθούν στο λιμάνι του Λαυρίου.

Όμως έπειτα από εξέγερση που σημειώθηκε από τα 104 άτομα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς το Λαύριο δόθηκε εντολή να μεταφερθούν άμεσα στο πιο κοντινό λιμάνι, που εκείνη τη στιγμή ήταν το λιμάνι της Καλαμάτας.

Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στις Αρχές αφού έπρεπε άμεσα να οργανώσουν χώρο υποδοχής και φιλοξενίας για όσο χρειαστεί.

Τελικά λίγο μετά τις 12 το φορτηγό πλοίο που τους μετέφερε, έδεσε έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας και με λάντζες ξεκίνησε η μεταφορά των μεταναστών προς τη στεριά όπου τους περίμεναν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Σαν χώρος προσωρινής φιλοξενίας ορίστηκε το κτήριο που στεγαζόταν η Σχολή Νοσοκόμων πίσω από το νέο δημαρχείο της Καλαμάτας, χώρος που πρόσφατα είχε φιλοξενήσει ξανά μετανάστες.


Πηγή: tharrosnews.gr

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017, 02:44