Επέτρεψαν τελικά οι καιρικές συνθήκες για τη μεταφορά τουλάχιστον από αέρος, βοήθειας στο νησί της Γαύδου, που εκτυλίσσεται ένα δράμα με 157 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που βρέθηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη στην παραλία της Τρυπητής.

Ελικόπτερο Σινούκ απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Μεγάρων και έφτασε στη Γαύδο μεταφέροντας τρόφιμα, κουβέρτες, ρούχα και φάρμακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η κατάσταση είναι τόσο δραματική που οι προμήθειες αυτές δεν φαίνονται αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανθρωπιστική βοήθεια από την πλευρά των κατοίκων του νησιού είναι παραπάνω από συγκινητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάτοικοι από την αρχή με όσα μέσα διέθεταν πρόσφεραν στους ταλαιπωρημένους μετανάστες φροντίδα και ένα μέρος να μείνουν ενώ τους μαγείρεψαν πιλάφι με κατσικάκι και μακαρονάδες.

Περιπολικό σκάφος έχει μεταφέρει στο νησί από το λιμάνι Σφακίων 10 στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, μεταφραστή, 2 γιατρούς, νοσηλευτή καθώς και υγειονομικό υλικό, ενώ στη συνέχεια απέπλευσε για το λιμάνι των Σφακίων μεταφέροντας 3 μετανάστες ασθενείς συνοδεία ιατρού.

Μάλιστα, ένας εξ αυτών, ένα παιδί 13 ετών, υπέστη ανακοπή και σώθηκε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών.

Οι ασθενείς παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν.Ν. Χανίων.

Άγνωστο ακόμα παραμένει το τι θα συμβεί με τους μετανάστες και αν θα μεταφερθούν στα Σφακιά το Μεγάλο Σάββατο, καθώς όλα εξαρτώνται από το κατά πόσο θα επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες την προσέγγιση ΕΓ/ΟΓ πλοίου «Σαμαριά».

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

φωτο Βασίλης Μαθιουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης