«Εύχομαι όλες οι δυσκολίες της παρούσης στιγμής να ξεπεραστούν με την αγωνιστική διάθεση και τη σύνεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που έγινε δεκτός με επισημότητα από τις τοπικές Αρχές, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βαρθολομαίος έστειλε μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός και στο παρελθόν πέρασε δύσκολες στιγμές, «αλλά χάρις εις την πίστη του στον Θεό και χάρις εις το αγωνιστικό του φρόνημα ξεπέρασε όλες αυτές τις δυσκολίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχόμεθα και αυτή τη φορά, το ταχύτερο δυνατό, να ξεπεράσει τη δυσκολία της παρούσης συγκυρίας και να πορεύεται στον δρόμο της ευημερίας, της εθνικής ομοψυχίας, της ενότητος, με καλήν γειτονία προς όλους τους λαούς και με πρόοδο είς παν έργον αγαθό» επεσήμανε ο κ. Βαρθολομαίος.

«Σας φέρνω την αγάπη της μητέρας εκκλησίας που είναι η εκκλησία όλων μας, σας φέρνω την προσωπική μου Πατριαρχική αγάπη και ευλογία και εύχομαι εις όλους σας κάθε καλό» πρόσθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται τα Γρεβενά, για να τιμήσει τη μνήμη του εθνομάρτυρος επισκόπου Αιμιλιανού Γρεβενών, ο οποίος «κατήγετο από τη Μικρά Ασία και έπεσε θύμα αλογίστου βίας». Ο κ. Βαρθολομαίος θα συμμετάσχει στις τριήμερες εκδηλώσεις μνήμης, με αφορμή «τα εκατό χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο του Αιμιλιανού Γρεβενών», που διοργανώνει η μητρόπολη Γρεβενών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι χρέος μας να τιμούμε όσους έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος» τόνισε ο κ. Βαρθολομαίος.
Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν με επισημότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος, οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμος και Κρήνης – Καλαμαριάς Προκόπιος, ο μητροπολίτης της σταυροπηγιακής μονής Βλατάδων Παντελεήμων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο γενικός γραμματέας Μακεδονίας-Θράκης Γ. Χατζηκωνσταντίνου, ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού Μ. Κωσταράκος, ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος, ο αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, υπηρεσιακοί παράγοντες, κ.ά..

Το απόγευμα στις 18.45 θα γίνει η επίσημη είσοδος του Οικουμενικού Πατριάρχη στην πόλη των Γρεβενών και στις 19.00 η επίσημη υποδοχή του στην πλατεία του Εθνομάρτυρος Αιμιλιανού από τις τοπικές Αρχές και τον κλήρο.

Θα ακολουθήσει προσφώνηση από τον δήμαρχο Γρεβενών, Δημοσθένη Κιουπτσίδη, και αντιφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχη και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του εθνομάρτυρα.

Η σημερινή ημέρα θα κλείσει με δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, Γιώργος Δακής.

Αύριο ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την πατριαρχική και σταυροπηγιακή μονή Μεταμορφώσεως του οσίου Νικάνορος και θα περιηγηθεί στον εθνικό δρυμό της «Βάλια Κάλντα».

Την Κυριακή θα χοροστατήσει στην πατριαρχική και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη μητρόπολη των Γρεβενών και θα τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του εθνομάρτυρος Αιμιλιανού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης