Ανησυχία επικρατεί στους περιοίκους του παλιού νοσοκομείου Καβάλας, απένατι από το παραδοσιακό ναυπηγείο της πόλης, καθώς βλέπουν το εγκαταλελειμμένο κτίριο να μαραζώνει και να γίνεται εστία περιθωριακών ατόμων.

Όπως αναφέρει στο φύλλο της Τρίτης η τοπική εφημερίδα «Καθημερνός Τύπος», κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, τόσο ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, Άρης Βέρρος όσο και ο δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής τόνισαν ότι το κτίριο είναι «ξέφραγο αμπέλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Καβάλας πρόσθεσε ότι εισέρχονται σ’ αυτό αντικοινωνικά στοιχεία και οι περίοικοι δικαιολογημένα ανησυχούν για την ασφάλεια τους, την ασφάλεια της περιουσίας τους και κυρίως,για την ασφάλεια των παιδιών τους, τα οποία παίζουν στη γειτονιά. Μία εκ των προσεχών ημερών, πρόσθεσε ο κ. Σιμιτσής , οι πολίτες θα του επιδώσουν μια λίστα με περίπου τριακόσιες υπογραφές διαμαρτυρίας. «Αυτές οι υπογραφές θα αποτελέσουν ισχυρό μέσο πίεσης προς τους βουλευτές μας και την κεντρική διοίκηση, ώστε να δοθεί επιτέλους μία λύση», κατέληξε.

Αυτήν τη στιγμή ο Δήμος Καβάλας κατέχει το ογδόντα τοις εκατό του ακινήτου, ενώ το υπόλοιπο είκοσι τοις εκατό ανήκει στο κράτος. «Αν η διοίκηση του Δήμου Καβάλας», καταλήγει ο συντάκτης της τοπικής εφημερίδας, «ενδιαφερόταν πραγματικά να κλείσει το θέμα, θα έβρισκε έναν τρόπο να έρθει σε συμφωνία με το Δημόσιο. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να ανταλλάξει το ποσοστό του Δημοσίου με ένα άλλο δημοτικό ακίνητο και να αποκτήσει την πλήρη ιδιοκτησία του παλιού νοσοκομείου».

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγη: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης