Εγκαίνια για το γεωτρύπανο Energean Force που θα μεταφερθεί στον κόλπο της Καβάλας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015, 16:09
Εγκαίνια για το γεωτρύπανο Energean Force που θα μεταφερθεί στον κόλπο της Καβάλας
Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει το νέο γεωτρητικό πρόγραμμα στα κοιτάσματα του Πρίνου που αποσκοπεί στην παραγωγή 30 εκατ. βαρελιών πετρελαίου στον Κόλπο της Καβάλας, η ύπαρξη των οποίων έχει επιβεβαιωθεί.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, τα εγκαίνια του γεωτρυπάνου «Energean Force», ιδιοκτησίας της Energean Oil & Gas που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.

Χαιρετισμό εκ μέρους του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα μετέφερε στην τελετή ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, ευχόμενος συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στο πρόγραμμα.

Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα στον Πρίνο διαμορφώνεται στα 200 εκατ. δολάρια και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 15 γεωτρήσεις στον Πρίνο, στο κοίτασμα Έψιλον και στον Βόρειο Πρίνο τα επόμενα δύο χρόνια με στόχο την αύξηση της παραγωγής στα 10.000 βαρέλια την ημέρα, από 2.000 περίπου που είναι σήμερα. Η αξιοποίηση των διαπιστωμένων αποθεμάτων όπως επισημαίνει η Energean, θα διασφαλίσει τουλάχιστον για μια δεκαπενταετία την παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή καθώς και τις θέσεις απασχόλησης, οι οποίες σήμερα φτάνουν τις 307 άμεσα, ενώ εκτιμάται ότι έμμεσα ξεπερνούν τις 1.000 στην τοπική οικονομία της Καβάλας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015, 16:12