Τα εγκαίνια της δημοτικής βιβλιοθήκης στο Μακροχώρι Ημαθίας -που στις 13 Απριλίου 2003 βυθίστηκε στο πένθος από την απίστευτη τραγωδία, με θύματα 21 μαθητές Λυκείου, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη- πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Η νέα δημοτική βιβλιοθήκη στεγάζεται στο παλαιό κοινοτικό κατάστημα του Δήμου Αποστόλου Παύλου, το οποίο ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως με επιχορηγήσεις της Βουλής των Ελλήνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πετσάλνικος εγκαινιάζοντας τη Βιβλιοθήκη επεσήμανε ότι το έργο υιοθετήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων πριν από επτά χρόνια, αρχικά επί προεδρίας του Απόστολου Κακλαμάνη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στα εικοσιένα αδικοχαμένα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, τον Απρίλιο του 2003.

«Ξέρω ότι για τους γονείς, τα αδέλφια, τους οικείους και τους φίλους, δεν υπάρχει επαρκής παρηγοριά. Ωστόσο, εμείς από την πλευρά μας, προσπαθήσαμε ως Βουλή, με αυτή τη χειρονομία προσφοράς, να δημιουργήσουμε μια προοπτική αισιοδοξίας για το μέλλον, την αισιοδοξία που προσφέρει η μάθηση, η γνώση, η καλλιέργεια του πνεύματος και της αισθητικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης