Εγκαινιάστηκε από τον Προκόπη Παυλόπουλο ο ξενώνας «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης»

Εγκαινιάστηκε από τον Προκόπη Παυλόπουλο ο ξενώνας «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε την Πέμπτη τον νέο ξενώνα «Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού» του Συλλόγου «Πνοή Αγάπης», επισημαίνοντας ότι η υπεράσπιση της αξίας του ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη. Όπως είπε, είναι η στήριξη του ανθρώπου στις πιο δύσκολες στιγμές του και ευχήθηκε η Πολιτεία σύντομα να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο της.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Σύλλογο «Πνοή Αγάπης» -την πρόεδρό του, στο Διοικητικό Συμβούλιο- κυρίως δε τη μεγάλη δωρήτρια, την κυρία Ελισάβετ Φωτεινέλλη-Κριτικού, διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος προσωπικά θα είναι πάντα κοντά τους και ζήτησε ένα μεγάλο συγγνώμη, εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, γιατί -όπως είπε- αυτοί οι άνθρωποι συμπληρώνουν ένα μεγάλο κενό, το οποίο αφήνει η Πολιτεία πίσω της, μην μπορώντας να στηρίξει το κοινωνικό κράτος και τον άνθρωπο μέσα σ' αυτήν τη δύσκολη συγκυρία.

Απευθυνόμενος στο Δ.Σ. του Συλλόγου και στη δωρήτρια, τόνισε ότι πραγματώνουν μια από τις βασικότερες αρχές του πολιτισμού μας, του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Μια από τις αρχές και τις αξίες, οι οποίες προέρχονται από τη Χριστιανική Διδασκαλία. Γιατί είναι γνωστό ότι ο κοινός μας ευρωπαϊκός πολιτισμός έχει εμπλουτισθεί, μέσα από τη Χριστιανική Διδασκαλία, και με τις αρχές και τις αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης.

«Και η έννοια της αλληλεγγύης μας οδηγεί, από το ''Αγαπάτε Αλλήλους'' ως την πληρέστερη μορφή οικείωσης, που σημαίνει την ταύτιση του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο, ιδίως τον πάσχοντα, που είναι το ''Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σε αυτόν''» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το να υπερασπίζεσαι την αξία του ανθρώπου δεν είναι απλή διακήρυξη. Είναι η στήριξη του ανθρώπου στις πιο δύσκολες στιγμές του. Και η πορεία θεραπείας του καρκίνου είναι μία από αυτές. «Αυτό κάνετε, γι' αυτό είμαι εδώ να σας ευχαριστήσω. Γιατί προσφέρετε στον άνθρωπο τη στιγμή της δοκιμασίας του τη δύναμη να αντισταθεί, να υπάρξει, να ελπίσει» επεσήμανε.

Καταλήγοντας, ευχήθηκε η Πολιτεία μας, με τη βοήθεια όλων και τη συναίσθηση της ευθύνης όλων μας, το ταχύτερο δυνατόν να ξαναβρεί τον δρόμο της, ώστε αυτό που κάνετε εσείς να είναι απλώς και μόνο το συμπλήρωμα. Όχι, όμως, να είναι σχεδόν το παν, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, 06:05