Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) εγκαινίασε την Παρασκευή στις φυλακές Χανίων ο γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και των τοπικών Αρχών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το εν λόγω ΣΔΕ, ήδη, λειτουργεί και συμβάλλει στη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων, αλλά και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους. Επίσης, εξαγγέλθηκε ότι εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις και συντάσσονται οι σχετικές μελέτες, ώστε μέχρι τον Ιούλιο να δημοπρατηθεί το κτίριο εκπαίδευσης και απασχόλησης στην ίδια φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι για την ενίσχυση της εκπαίδευσης στις φυλακές ιδρύθηκαν πέντε νέα ΣΔΕ (Νιγρίτα, Δομοκό, Πάτρα, Μαλανδρίνο και Χανιά), δύο δημοτικά σχολεία (Θήβα και Κομοτηνή), ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και προγράμματα κατάρτισης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ (Τρίκαλα, Δομοκό και Χανιά) και η εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Νιγρίτα).

Τέλος, αναφέρεται ότι με αυτές τις εκπαιδευτικές δράσεις «επιδιώκεται, όχι μόνο η βελτίωση των συνθηκών κράτησης, αλλά και η υποβοήθηση της επαγγελματικής και κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων» και προστίθεται πως «η επανένταξη βρίσκεται, άλλωστε, στον πυρήνα της αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης