«Κρίκο» στην αλυσίδα των ενεργειών που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής για να κάνει το Πεδίο του Άρεως έναν «ανοικτό, δημόσιο χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και πρασίνου», χαρακτήρισε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου την ανακαίνιση του θεάτρου «Άλσους» (κτήριο Οικονομίδη) στην εκδήλωση των εγκαινίων του.

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η εκδήλωση έχει μια διπλή ιδιαιτερότητα. Αφενός σηματοδοτεί τη διαδικασία εκείνη η οποία στο τέλος της, έχει την απόδοση αυτού του εμβληματικού και συμβολικού χώρου στους πολίτες. «Ενός χώρου που ανήκει στην ιστορία του πολιτισμού όχι απλά μίας πόλης, αλλά του τόπου μας. Αφετέρου αποτελεί το πρώτο βήμα για τις φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Περιφέρειας στο Πεδίο του Άρεως. Εκδηλώσεις τις οποίες έχουμε καθιερώσει, μέσα από συνέργειες με δημόσιους φορείς πολιτισμού όπως είναι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα, κ.ά.. Εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσέθεσε ότι η Περιφέρεια επιχειρεί, εδώ και τρία χρόνια, μέσα από πρωτοβουλίες και συνέργειες με άλλους φορείς του δημοσίου, να ανατάξει αυτόν τον χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενεργώντας συχνά στα όρια των αρμοδιοτήτων της. «Για να καταφέρουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα απαιτείται ευρεία συμμαχία Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυβέρνησης, πολιτών, δημοσίων φορέων. Ειδάλλως οι όποιες προσπάθειες είναι καταδικασμένες να μείνουν ημιτελείς, χωρίς συνέχεια. Η ανάταξη του Πεδίου του Άρεως απαιτεί συνεννόηση, συστηματική και σοβαρή, συλλογική δουλειά» σημείωσε επιγραμματικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης