Παρουσία πλήθους κόσμου, τελέστηκαν το βράδυ της Κυριακής, τα εγκαίνια του νέου υπαίθριου θεάτρου στην Ανατολική Τάφρο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του ίδιου και της Δημοτικής Αρχής για το έργο, που, όπως είπε, έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας για τη δημιουργία ενός περισσότερου φιλικού και άνετου χώρου διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε αντίθεση με την προηγούμενη -ακαλαίσθητη- σιδηροκατασκευή που φιλοξενούσε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις ενώ προσέθεσε πως «το έργο αυτό, συμβάλλει ταυτόχρονα στην ανάδειξη των αναχωμάτων και των τάφρων των Ενετικών Οχυρώσεων της παλαιάς πόλης των Χανίων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης κ. Μ. Ανδριανάκης ο οποίος υπενθύμισε στους παρευρισκομένους ότι πριν από το σημερινό θέατρο υπήρχε στο χώρο μια ογκώδης, λυόμενη κατασκευή, που αρχικά κατασκευάστηκε για μια παράσταση και παρέμεινε για είκοσι χρόνια» προσθέτοντας πως «αυτή ήταν ασυμβίβαστη με το χώρο του μνημείου, καθώς δυο μορφές πολιτισμού ερχόταν σε πλήρη αντιπαράθεση».

Τα εγκαίνια τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μουσικά ακούσματα και να ταξιδέψει με τραγούδια απο το γνωστό χανιώτικο μουσικό σχήμα «ΟΚΤΑΒΑ».

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης