Εγκαινιάστηκε το νέο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.  

Αντικείμενο του νέου κέντρου είναι μεταξύ άλλων η παρακολούθηση της κυκλοφορίας, ο εντοπισμός προβλημάτων και η εξεύρεση λύσεων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη η Περιφέρεια σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, διαθέτει τα πρώτα ψηφιακά δεδομένα για τους πολίτες της Αττικής, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν δωρεάν πρόσβαση για έρευνα και μελέτη. «Δημιουργήσαμε μέσα σε λίγους μόλις μήνες, ένα υπερσύγχρονο κέντρο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια, και σε άμεση συνεργασία με την τροχαία έχει καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση της κυκλοφορίας και στην επίλυση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος της Αττικής. Επιπλέον, το νέο κέντρο μας θα έχει ουσιαστικό ρόλο στην άμεση ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου της Αττικής, μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφόρησης, με μηνύματα για την οδική ασφάλεια αλλά και την πολιτική προστασία, επί 24ώρου βάσεως, 365 μέρες το χρόνο. Ο κρατικός μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δεδομένα του κέντρου αξιοποιούνται από τους συγκοινωνιολόγους μας για τη δημιουργία μελετών σκοπιμότητας και την υλοποίηση έργων υποδομής που έχουν πραγματικά ανάγκη οι πολίτες της Αττικής», σημείωσε ο κ Πατούλης. 

Από την πλευρά του, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι εγκαινιάζεται μία αλλαγή στη φιλοσοφία εξυπηρέτησης των πολιτών, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους συνέργειες έχουν εποικοδομητικά αποτελέσματα.

Σκοποί του κέντρου είναι μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1) Η παρακολούθηση της κυκλοφορίας και η υποδοχή των αιτημάτων των πολιτών για θέματα οδικής ασφάλειας, έτσι ώστε έπειτα από αξιολόγηση από τους συγκοινωνιολόγους και τους μηχανικούς, να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

2) Η παρακολούθηση του φόρτου των κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής, των συνθηκών που μπορεί να προκαλέσουν τροχαίο ατύχημα και η άμεση επικοινωνία με την τροχαία, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων.

3) Η διάθεση των πληροφοριών του κέντρου, τόσο στην Ελληνική Αστυνομία για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και στους ενδιαφερόμενους επιστήμονες, για έρευνα και συγκοινωνιακές μελέτες.

4) Παρακολουθεί τους φωτεινούς σηματοδότες όλης της Αττικής επί 24ωρου βάσεως, 365 μέρες το χρόνο και επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση βλάβης.

5) Παρακολουθεί τη στάθμη υδάτων στις υπόγειες οδικές σήραγγες. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης