Ένας ασυνείδητος οδηγός αναστάτωσε την Κυριακή 30/8 το βράδυ το λιμάνι της Αίγινας, προκαλώντας μεγάλο κίνδυνο για ατύχημα. Ο λόγος, βεβαίως, το γεγονός ότι είχε αργήσει να φτάσει και προκειμένου να μη χάσει το πλοίο -τελικά το πρόλαβε την τελευταία στιγμή- έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, ανάμεσα στους επιβάτες, αγνοώντας τα σήματα των… έντρομων με αυτό που έβλεπαν λιμενικών. 

Όπως αναφέρει στο zougla.gr αυτόπτης μάρτυρας -το περιστατικό επιβεβαιώθηκε και από το λιμενικό-, περί τις 19:45 της Κυριακής, ελάχιστα πριν τον απόπλου του «Άγιος Νεκτάριος» για Πειραιά, ένα ασημί όχημα τύπου Jaguar κατέφθασε στο λιμάνι. Ο οδηγός προκλητικά και προκειμένου να προλάβει το πλοίο αγνόησε το σήμα του πρώτου λιμενικού που πήγε να τον σταματήσει και τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα αδιαφόρησε και για τον δεύτερο που πήγε να μπει μπροστά του για να τον σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι εκείνη την ώρα το λιμάνι ήταν γεμάτο κόσμο, ενώ υπήρχαν και πολλά παιδιά. 

Μετά την τρελή κούρσα και τα «παντιλίκια», ο οδηγός φρέναρε τελικά κάνοντας μέχρι και χρήση του… χειρόφρενου, ακριβώς πριν τον καταπέλτη του πλοίου. Από το απότομο φρενάρισμα μάλιστα έμειναν και σημάδια των τροχών στο τσιμέντο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, πρόλαβε να εισέλθει στο πλοίο, πριν οι λιμενικοί τον σταματήσουν – θα μπορούσαν ακόμα και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, του βεβαιώθηκε τελικά κλήση για επικίνδυνους ελιγμούς και μη συμμόρφωση σε σήματα των Αρχών, ενώ ενημερώθηκε ο ίδιος ο οδηγός από τους λιμενικούς που τον σταμάτησαν κατά την άφιξή του στον Πειραιά. Αυτά τα αδικήματα επιφέρουν ποινή υψηλού χρηματικού προστίμου, αφαίρεση πινακίδων για δύο μήνες και «πόντους» στο δίπλωμα. 

Το πιο σοβαρό αδίκημα, πάντως, δεν είναι άλλο από το, όπως μας περιγράφει ο μάρτυρας, βλέμμα φόβου και τρόμου των επιβατών όταν είδαν ένα αμάξι να ακολουθεί τρελή πορεία ανάμεσά τους, αγνοώντας τους λιμενικούς, με τον κίνδυνο δυστυχήματος να είναι τεράστιος.

Και όλα αυτά, για να προλάβει κάποιος το καράβι, ενώ βεβαίως ο Νόμος ορίζει ότι όσοι ταξιδεύουν με τα οχήματά τους, οφείλονται να βρίσκονται στο λιμάνι μία ώρα πριν από την αναχώρηση.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης