Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθησιν ασκήθηκε το πρωί της Τετάρτης από την εισαγγελέα πρωτοδικών Αιγίου κατά του δημάρχου Αιγιαλείας κ. Θανάση Παναγόπουλου με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με το filodimos.gr, ο δήμαρχος παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, ωστόσο αφέθηκε λίγη ώρα αργότερα ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέως. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε λίγες μέρες στο αρμόδιο δικαστήριο.

Ο δήμαρχος κατηγορείται πως από τις 2 έως και τις 10 Απριλίου οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας δεν προέβησαν στην αποκομιδή των απορριμμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Αιγιαλείας και δεν τα μετέφεραν σε ΧΥΤΑ της Δυτικής Ελλάδας, όπως ορίζει σχετική απόφαση που έχει ληφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Αιγίου καθώς επίσης οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας, Αγρίνιου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Δυτικής Αχαΐας έχουν ραντεβού το πρωί της Πέμπτης με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη και τον περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, ώστε να αναζητηθεί πολιτική λύση στο όλο ζήτημα, που ταλανίζει εδώ και δύο μήνες τον Δήμο Αιγιαλείας σε όλη του την έκταση.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης